• Diving
  • Try Dive
  • PADI OWD
  • PADI Bubblemaker
Deutsch English Spanish Netherlands Suomalainen Svenska Italiano

PADI Open Water Diver

ALGEMEEN

Voor iedereen die graag wil leren duiken, om op Tenerife en in de rest van de onderwaterwereld te kunnen gaan bewonderen, is dit de juiste cursus. Je kunt binnen slechts 3 tot 4 dagen een internationaal geldig duikbrevet halen, onder begeleiding van de professionele divemasters en instructeurs van duikschool ATLANTIK.

Je PADI Open Water duikbrevet is wereldwijd erkend en is je leven lang geldig. Zo lang als je gezondheid het toelaat kun je met je PADI Open Water brevet bij elk willekeurig duikcentrum deelnemen aan georganiseerde duiken, vervolgcursussen volgen, uitrusting huren, je eigen fles laten vullen, enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos!

VOORWAARDEN

  • Minimale leeftijd 15 jaar. Of 10 jaar voor PADI Junior Open Water Diver.
  • Medische verklaring van een duikarts of een medische vragenlijst ingevuld en ondertekend door de deelnemer zelf
  • Voor minderjarigen dient een ouder/verzorger te tekenen voor toestemming

PADI Open Water Diver PADI Open Water Diver PADI Open Water Diver PADI Open Water Diver

INHOUD VAN DE CURSUS

De cursus PADI Open Water Diver (kort gezegd OWD) is een beginnerscursus waarbij je toewerkt naar een internationaal erkend duikbrevet. Met een PADI OWD brevet mag je zelfstandig duiken met elke andere gebrevetteerde duiker als buddy, tot een diepte van 18 meter. Deelnemers tussen de 10 en 14 jaar krijgen een Junior Open Water Diver brevet, en moeten altijd onder begeleiding van een volwassen buddy duiken, en tot een maximale diepte van 12 meter.

Je kunt deze cursus op twee manieren volgen: je volgt de klassikale theoriecursus door middel van een lesboek en instructies bij ons in het leslokaal, voorafgaand aan de praktijklessen OF je volgt de online theoriecursus waarbij je thuis al alle theorie leert en afsluit, en bij ons alleen nog het praktijkdeel in het water hoeft te doen.

LET OP! De theoriecursus online wordt ook in het Nederlands aangeboden. Wil je bij ons op Tenerife de theoriecursus doen, is dat in het Spaans, Engels of Duits. Wij spreken helaas geen Nederlands.

De PADI Open Water Diver cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 5 theorielessen (Spaans, Engels of Duits)
  • Diverse oefeningen in het verwarmde zwembad van Hotel MARITIM****
  • 4 buitenwater duiken in de zee
  • Theorie examen (het examen bestaat uit 50 vragen waarvan minstens 75% juist beantwoord moet worden)

DUUR VAN DE CURSUS

Minstens 3 opeenvolgende dagen. Dit zou in de meeste omstandigheden voldoende moeten zijn. Mocht een deelnemer moeite hebben met de theorie of de praktijk, kan het langer duren. De PADI OWD cursussen starten op maandag en donderdag, het hele jaar door.

Planning van de cursus

Maanag t/m woensdag van 09.00 u tot c.a. 16.00 u

of

Donderdag t/m zaterdag van 09.00 u tot c.a. 16.00 u

 

NU aanmelden voor de ONLINE PADI Open Water Diver cursus!